zondag 22 juni 2008

1. De geheime kamer

Titel: Harry Potter en de geheime kamer

Schrijver: J. K. Rowling. . K. (Jo) Rowling is geboren in Chipping Sodbury in Groot Brittanië in 1965. Het plaatsje ligt vlak bij Edinburgh. Jo verhuisde twee keer in haar jeugd. De eerste verhuizing was van Yate (zuidwest-Engeland) naar Winterbourne. Jo, haar zusje en haar vriendjes, speelden vaak buiten in Winterbourne. Twee van haar vriendjes waren een broertje en zusje van wie de achternaam Potter was!

Lezersniveau: 12+

Aantal bladzijden: 254

Korte inhoud:
Dit verhaal gaat over de twaalfjarige Harry Potter. In het eerste deel van deze serie mocht Harry Potter, een jongen die tussen dreuzels opgroeide, naar de tovenaarsschool Zweinstein. Harry is namelijk een kind van beroemde tovenaars die, toen hij nog een baby was, zijn vermoord door de boosaardige tovenaar Voldemort. Na een verschrikkelijke zomervakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Maar zijn oom sluit hem op in zijn kamer waardoor hij niet naar school kan. Gelukkig komt zijn vriend Ron hem redden uit dat kamertje. Harry pakt snel zijn spullen bij elkaar en springt in de vliegende auto die Ron van zijn vader heeft ‘geleend’. De familie van Ron ontvangt Harry met open armen. Nu kan Harry rustig aan zijn volgende schooljaar beginnen, denkt hij. Op school hoort Harry een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek...

Beoordeling Geschiktheid:
Vanaf 12 jaar prima geschikt. De hele reeks overigens. Veel spanning, maar nergens eng of schokkend.

Eigen mening: Wederom een fantastisch fantasie boek, vol afwisseling en spanning, je blijft lezen. Heel vlot geschreven en altijd boeiend. Wat is toch die formule waardoor het zo leuk leest?

Geen opmerkingen:

Blogarchief