zondag 22 juni 2008

8. Waarom een buitenboordmotor eenzaam is

Titel: Waarom een buitenboordmotor eenzaam is

Schrijver: Joke van Leeuwen. Joke van Leeuwen wordt in 1952 in Den Haag geboren. Zij woonde ook in Brussel, Amsterdam en Maastricht. Ze studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Acedemie voor Schone Kunsten te Antwerpen en Geschiedenis aan VU te Brussel.
In 1978 kwam hij eerste kinderboek uit, daarnaast kwam ze in het cabaretier wereldje terecht. Ze combineert cabaret en literatuur. Ook schreef ze televisieseries.
In 2008 en 2009 is Joke van Leeuwen stadsdichter van Antwerpen.

Illustrator:
Joke van Leeuwen [zij maakt zelf haar illustraties, niet zo verwonderlijk wanneer je bedenkt dat ze grafische kunsten in Antwerpen heeft gestudeerd.

Aantal bladzijden: 94

Lezersniveau: 11+

Korte inhoud:
Het boek gaat over de taal [onze taal] Nederlands. Van het Nederlands dat heel vroeger werd gesproken tot het Nederlands dat wij tegenwoordig spreken.
Vragen als: “Waar komt taal vandaan ?”, en “Hoe ontstaan klanken nu eigenlijk ?”, komenn in het boek aan de orde.


Beoordeling illustraties:
Eigenzinnig, soms erg saai, maar gelukkig vind je er ook wel humor in terug.

Beoordeling geschiktheid:
Zeer geschikt voor kinderen met een taalgevoel omdat het veel aan de fantasie over laat. Soms ook wel wat aan de zware kant voor kinderen. Gelukkig worden zaken ook met veel humor benaderd waardoor het weer wat luchtiger wordt.

Eigen mening:
Een eigenzinnig en toch wel zwaar boek, niet mijn favoriet omdat het enigszins een belerend boek is. Er worden veel vragen in het boek gesteld die je fantasie mee voeren, dit is zeker leuk voor kinderen met een grote fantsie en ook nog eens nieuwsgierig zijn.

Geen opmerkingen:

Blogarchief