zondag 22 juni 2008

13. Charlie Wallace

Titel: Charlie Wallace

Schrijver: Stan van Elderen, debuteerde in 2002 met De dertiende tovenaar. Was jarenlang bedrijfsman en besloot plots om kinderboeken te gaan schrijven. Woonde in België en Canada, maar inmiddels met vrouw en kinderen weer in Nederland

Lezersniveau: 12+

Aantal bladzijden: 176

Korte inhoud:
Jonathan woont in New York en raakt daar op school bevriend met zijn nieuwe klasgenoot Charlie. Samen spijbelen ze en zo krijgt Jonathan de gelegenheid om Charlie New York te laten zien. Ze wisselen van gedachte in een museum, op het eerste gezicht moet Jonathan niet zoveel hebben van Charlie. Vooral zijn houding staat hem niet aan, hij praat zomaar tegen iedereen en denkt dan waarschijnlijk ook nog dat hij grappig is. Toch voelt hij ergens wel aan dat Charlie geen verkeerde is. Hij vertelt zijn nieuwe maatje over zijn werk in de dierentuin. Daar werkt hij met apen en dat is eigenlijk wat hij het liefst doet. Samen gaan ze naar een dierentuin een stuk buiten de stad, eentje speciaal voor apen. Ze zijn dan al en tijdje vrienden en lijken dat ook voor lang te blijven. Totdat er iets heel ingrijpends gebeurt.

Beoordeling geschiktheid:
Zeer geschikt vanaf 12 jaar. Geen schokkende gebeurtenissen of taalgebruik. Een intelligente schoolroman.

Eigen mening:
Een heel prettig boek om te lezen zonder al te lastige verwikkelingen en uitgewerkte karakters. Er zijn wel wat persoonlijke probleempjes, maar die worden niet heel diep uitgemeten. Een vermakelijk boek.

Geen opmerkingen:

Blogarchief