zondag 22 juni 2008

8. Paniek!

Titel: Paniek !

Schrijver: Carry Slee. Carry werd geboren in 1949. Al vroeg was zij met het schrijven van verhaaltjes bezig.
Zo bedacht zij verhaaltjes voor haar knuffelberen, dat waren haar eerste toehoorders.
Ze ontving diverse bekroningen van de kinderjury. Haar eerste verhaal heette Keetje Karnemelk, dat vertelde zij aan haar dochters voordat zij gingen slapen. Diezelfde dochters hebben dit verhaal opgestuurd en zo is Carry bekend geworden.
Carry Slee volgde een opleiding in Woord en gebaar aan de academie voor expressie te Utrecht. Carry Slee kreeg tien maal [!] een prijs toegekend.

Illustrator: Roelof van der Schans [omslag illustratie]
Nanja Toebak [omslag ontwerp]

Aantal bladzijden: 159

Lezersniveau: vanaf 12 jaar

Korte inhoud:
Het gaat over een aantal groepjes vrienden. Vriendinnen onder elkaar en vrienden onder elkaar. De groepjes vermengen ook met elkaar. Sasja is net verhuisd. Ze woont met haar moeder bij de nieuwe vriend van haar moeder. De vriend van de moeder heeft een zoon Felix, daar heeft Sasja een keer mee gezoend op een feest. Maar verder moet Sasja niets van hem hebben, en nu wonen ze ook nog eens in hetzelfde huis. Sasja is verliefd op Jorrit, en Jorrit is verliefd op Sasja maar hij denkt dat zij niet op hem is. Ruben, de beste vriend van Jorritt, is homo, dat heeft Jorrit ontdekt, hij heeft echter aan Ruben beloofd dat tegen niemand te vertellen. Toch vertelt Jorrit het per ongeluk door. Felix probeert Sasja op een dag te verkrachten maar gelukkig merkt de moeder van Sasja dat. Dan gaat Sasja met haar moeder in een ander huis wonen en krijgt Sasja weer rust in haar hoofd. Ook met Jorrit klikt het steeds beter…

Beoordeling illustraties:
Emoties worden heel treffend uitgedrukt in de illustraties.

Beoordeling geschiktheid:
Dit boek is zeer populair bij kinderen, pubers kunnen zich zonder moeite verplaatsen in de hoofdpersonen, mede hierdoor is het boek zeer gewild bij kinderen !

Eigen mening:
Zeer herkenbaar voor kinderen omdat het met zoveel gevoel geschreven is
Carry Slee schrijft zeer herkenbaar en met veel oog voor kleine details.

Geen opmerkingen:

Blogarchief