zondag 22 juni 2008

5. Gruwelijke rijmen

Titel: Gruwelijke rijmen

Schrijver: Roald Dahl.
De ouders van Roald Dahl kwamen uit Noorwegen. Op latere leeftijd kreeg hij een baan bij Shell en kreeg werk in Afrika. Daar nam hij na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog dienst bij de Engelse luchtmacht. Hij werd neergeschoten, lag zes maanden in het ziekenhuis en kon niet meer vliegen. Hij kreeg een baan in de Verenigde Staten, waar hij met het schrijven van verhalen begon. In 1943 schreef hij zijn eerste kinderboek. Na de oorlog trouwde hij met een actrice met wie hij vijf kinderen kreeg. Dankzij zijn eigen kinderen ging Dahl verder met schrijven. Zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Illustraties: Quentin Blake

Lezersniveau: 11+

Aantal bladzijden: 32

Korte inhoud:
Sprookjes? Op de middelbare school?
Gedichten? Saai!
Dat kan je reactie zijn, maar je wordt compleet stil van deze klassieker: Roald Dahls gruwelijke rijmen!
Geen zoetsappige sprookjes of moeilijke poëzie, maar, volgens Dahl zelf, de sprookjes zoals ze oorspronkelijk waren: vol met griezeligheden, lugubere gebeurtenissen, humor, spanning en vooral BLOED!!!
Lees de ouderwetse sprookjes in een modern jasje. Voel de humoristische ondertoon, maar je bent gewaarschuwd: niet lezen voor het slapen gaan! Want ze leefden meestal niet lang en al helemaal niet gelukkig!

Beoordeling geschiktheid: Eigenlijk kan iedereen Roald Dahl lezen

Beoordeling illustraties: Blake brengt personages tot leven en Dahl werkte met hem het liefste samen, dat is te zien.

Eigen mening: Een heerlijk boek met prachtige verhaaltjes, hoe verzin je het, geweldig!

Geen opmerkingen:

Blogarchief