zondag 22 juni 2008

6. Held van de twaalf taken

Titel: Held van de twaalf taken

Schrijver:Imme Dros. Imme Dros schrijft vooral boeken voor jonge kinderen én boeken voor twaalf jaar en ouder. De laatste tijd houdt ze zich bezig met navertellingen van heel oude verhalen, over Odysseus bijvoorbeeld en de Trojaanse oorlog. Ze heeft al veel prijzen gewonnen: met haar dertien Zilveren Griffels, twee Woutertje Pieterse Prijzen en een Zilveren Zoen is ze beslist een recordhoudster!

Illustrator: Harry Gielen

Lezersniveau: 12+

Aantal bladzijden:96

Korte inhoud:
Held van de Twaalf Taken gaat over een jongen/man die de zoon van de machtige god Zeus is, Herakles is zijn naam.Al op jonge leeftijd is hij heel sterk. De jongen is niet slecht van karakter alleen heeft hij soms driftbuien waardoor hij dingen doet waar hij later niets meer van weet. Zo vermoordt hij zijn vrouw en kinderen. Hij kan zich er niets meer van herinneren en voelt zich zo schuldig dat hij niet verder wil leven. Een vriend van Herakles brengt hem op andere gedachten. Hij zegt dat hij de prijs moet betalen voor wat hij had gedaan en niet als een lafaard het leven moet uitstappen. Daarom gaat Herakles naar Eurystheus, de neef van Herakles. Hij geeft Herakles 10 taken die hij moet volbrengen om vergeving te krijgen voor wat hij heeft gedaan. Vanaf dat moment vallen we van het ene avontuur in het andere en blijft tot het einde spannend hoe Herakles het ervanaf zal brengen...

Beoordeling geschiktheid: vanaf 12 jaar moet dit te doen zijn, misschien wat moeilijke namen. Maar heel diepgaand is het niet.

Beoordeling illustraties: Lekker griezelig, een mix tussen kinderachtig en abstract.

Eigen mening: Dit is een leuke kennismaking met de Mythische wereld van de Grieken. Niet moraliserend en ook niet al moeilijk uitgewerkt. Gewoon plezierig en vermakelijk geschreven.

Geen opmerkingen:

Blogarchief