zondag 22 juni 2008

8. Vrijen

Titel: Vrijen

Schrijver: Haye van der Heyden. Haye van der Heyden is in Bilthoven geboren op 20 februari 1957.
Zijn boeken gaan hoofdzakelijk over Liefde. Hij schreef hierover een serie.
Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Hij schreef toneelstukken, liedjes en toneelstukken. Ook trad hij op met een eigen theaterprogramma.
Hij schreef een aantal romans voor volwassenen en in 1994 schreef hij een serie jeugdboeken, daarin zijn zijn eigen levenservaringen verwerkt

Illustrator: Alice Hoogstad

Aantal bladzijden: 94

Lezersniveau: 13-15 jaar

Korte inhoud:
Pauline en Jeroen zijn de hoofdpersonen in dit boek. Ze zijn allebei rond de vijftien jaar oud. Pauline is een mooi slank meisje, terwijl Jeroen blauwe ogen heeft. Jeroen is eigenlijk wel heel erg verliefd op Pauliene maar ze zien elkaar maar een paar keer per jaar. Jeroen is ook een beetje verliefd op Martine, een meisje van het VWO.
Jeroen speelt samen met zijn vriend Bart op softbal, ze hebben een belangrijke wedstrijd. Jeroen zit veel naar Martine te kijken en let niet goed op. Ze verliezen dan ook de wedstrijd. Dan komt Jeren Pauline tegen en gaan ze wat lopen in een bos in de buurt. Op een gegeven moment liggen ze te zoenen. Jeroen wil meer en stelt Pauline voor om mee te gaan naar het huis waar hij woont. Zijn ouders zijn niet thuis.
Gaat Pauline mee en wat gaan zij daar nog meer doen ?

Beoordeling illustraties:
Leuke omslag ! Een heel groot bed met grote kussens waar een jongen en een meisje in elkaar verstrengeld zijn. Origineel getekend, lekker eenvoudig waarbij de boodschap goed over komt.

Beoordeling geschiktheid:
Een leerzaam boek voor de llerling die aan seks toe is of al een tijdje verkering heeft.

Eigen mening:
Luchtig en met veel humor beschreven, erg herkenbaar uit mijn eigen jeugd.

Geen opmerkingen:

Blogarchief