zondag 22 juni 2008

6. Na het licht

Titel: Na het licht

Schrijver: Johan Vandevelde.
Een bijzonder goede leerling is Johan zelf nooit geweest. Hij is een dromer en kijkt veel liever naar de fantastische figuren die de wolken voor hem maken hoog in de lucht, dan naar de stoffige woorden op het bord. Wanneer de juf of meester dan plots zijn naam roept, valt hij uit zijn wolkenwereld en moet hij het antwoord op de vraag natuurlijk schuldig blijven. In elk rapport staat telkens weer dat Johan beter moet opletten, dat hij beter kan als hij niet altijd zit te dromen. Zo zie je maar, je bent niet de enige!

Illustrator: Martin Mutser

Lezersniveau: 12+

Aantal bladzijden: 303

Korte inhoud:
Ergens in de eenentwintigste eeuw draait een conflict uit op een globale kernoorlog, die de hele wereld verwoest en 60% van de mensheid uitroeit.
Na het Licht speelt zich honderd jaar later af en vertelt de avonturen van Boran, een jongen, die samen met zijn moeder in een oude truck rondzwerft door de dorre woestijnlanden en de verwoeste steden van wat eens Europa was. In dit deel valt Borans moeder in handen van de wreedaardige bende van de Cycloop. Boran sluit vriendschap met Mattia, een jonge zwerver, met als enige metgezel een gemuteerde wasbeer, Bliksem. Samen gaan ze achter de bende aan in de hoop Borans moeder te kunnen bevrijden voordat ze de Cycloop vertelt wat hij weten wil. Het is slechts het begin van een reeks razendspannende avonturen, waarbij er meer dan eens gevochten moet worden op leven en dood. Om zijn moeder te kunnen redden wordt Boran meegesleept in een spannende strijd om water, dat na het Licht zeer zeldzaam en kostbaar is geworden. Gelukkig heeft hij tijdens zijn vreemde avonturen een vriend aan zijn zijde.

Beoordeling geschiktheid: Perfect voor allemaal vanaf 12 jaar.

Beoordeling illustraties: Mooie omslag van Martin Mutser, lekker modern.

Eigen mening: Dit is weer eens heel wat anders. Een verhaal over de toekomst waarin het belang van een vriendschap prachtig wordt weergegeven. De vriendschap wordt zo uitgewerkt dat je het liefst nog tien vervolgen leest. Vervolg een en twee zijn er ook al.

Geen opmerkingen:

Blogarchief