zondag 22 juni 2008

18. Leila

Titel: Leila, veel bling bling en een fout vriendje.

Schrijver: Elisabeth Mollema. Elisabeth Mollema schrijft vooral spannende verhalen voor lezers van ongeveer 9 jaar. Ze vindt lezen belangrijk en denkt dat kinderen er meer plezier in krijgen met een fijn avonturenverhaal. Vriendschap speelt in veel van haar verhalen een belangrijke rol.

Aantal bladzijden: 102

Lezersniveau:12+

Korte inhoud:
De zus van Leila en tevens hartsvriendin Sharon is maar een “zielig” meisje: eerst verliest ze haar baantje in een soapserie en op dezelfde dag maakt haar vriendje Berend het uit. Ze zal dus nooit beroemd worden en ook single blijven. Ze huilt en huilt en wil eigenlijk dood.
Tot ze op een dag Maximo ontmoet. Een rijke, stoere en mooie jongen van 18. Hij is producer en ziet in één oogopslag dat Sharon de x-factor heeft! Hij gaat van haar een ster maken. Hij neemt haar mee in zijn dure sportwagen en overlaadt haar met nieuwe, dure kleren en zelfs een nieuw mobieltje! Vader Sjaak vindt het allemaal maar overdreven en wil die “Massie” wel eens ontmoeten, zeker voordat Sharon een fotoshoot gaat maken.
Massie komt langs en hij maakt een verkeerde indruk. Sharon schaamt zich en loopt weg. Als een week later haar ouders op vakantie gaan gebeuren er veel vreemde dingen. Leila treedt op als redder in nood. Het dagboek van Leila vertelt je verder alles wat waar en niet waar is in dit boek.

Beoordeling geschiktheid:
Dit is voor beginnende lezers in de onderbouw.

Eigen mening:
Makkelijk, maar herkenbaar geschreven boek! Weinig bladzijden, veel paniek om niks, een echt meidenboek!

Geen opmerkingen:

Blogarchief