zondag 22 juni 2008

5. Het Hercynische woud

Titel: Het hercynische woud

Schrijver: Simone van der Vlugt. Simone van der Vlugt is geboren in 1966 op 15 december in Hoorn als Simone Watertor. In 1985 verhuist ze naar Amsterdam en begint aan de leraren opleiding Nederlands en Frans, aan de hogeschool Holland. Ze is in 1990 getrouwt met Wim van dar Vlught. Samen verhuisden ze in 1993 naar Alkmaar en daar werd dochter Esmee geboren. In 1995 kregen ze zoon Friso.

Lezersniveau: 10+

Aantal bladzijden: 96

Korte samenvatting: Het leger van Caesar is op pad door het hercynische woud. Het leger raakt in gevecht met de Germaanse stammen waardoor Rufus Varrus verdwaald raakt en een grote beer tegen komt. Als hij wakker wordt is er een meisje bij hem. Zij verzorgt hem en brengt hem naar haar Germaanse stam. Daar wordt hij als gevangene in een kooi gehouden. Het stamhoofd ondervraagt hem over Julius Caesar. Rufus verraad hem veel. Hij blijft een tijdje bij de stam en voelt zich er wel prettig, zeker als hij wordt vrijgelaten. Nu is hij spion en dat is erg spannend. Zodra hij het leger van Caesar bereikt wordt Rufus door Caesar ondervraagd; waar de stammen zijn, hoe ze leven en dat soort zaken. Rufus vertelt het. Zo wordt hij weer verrader van het Germaanse volk. Dat kan natuurlijk alleen nog maar fout gaan...

Beoordeling illustraties: Prachtige schimmige voorkant, met een mistig woud waar van alles kan gebeuren...

Beoordeling geschiktheid: Eenvoudig boekje, lekker dun. Goed te doen vanaf 10 jaar. Heldere verhalen, personages en dialogen.

Eigen mening: Dit is echt zo'n lekker spannend boekje waar je je helemaal in in kan leven en dan ineens is het uit. Als je van Asterix en Obelix houdt, vind je dit ook leuk!

Geen opmerkingen:

Blogarchief