zondag 22 juni 2008

2. De gevangene van Azkaban

Titel: Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Schrijver: J.K. Rowling. Joanne K. Rowling werd in 1965 geboren in Chipping Sodbury in Engeland. Ze studeerde Frans en doceerde een tijd in Portugal. Toen ze later als alleenstaande moeder in Edinburg woonde, begon ze voor haar kind te schrijven. Deze verhalen over een tovenaarsjongen, groeiden uit tot de Harry Potterserie. Haar succes is ongeëvenaard. Rowling is dankzij Harry Potter de rijkste vrouw van Engeland geworden. Haar boeken zijn vertaald en verfilmd.

Illustrator:Ien van Laanen

Aantal bladzijden:228

Lezersniveau:12+

Korte inhoud:
Het derde deel van de zevendelige en razend populaire Harry Potter-serie. Harry brengt de zomervakantie door bij zijn oom en tante die de voogdij over hem hebben. Tante Margot is op bezoek en zij maakt Harry zo boos dat hij de controle over zijn toverkunsten verliest en haar opblaast.
Als Harry weer terug is op de toverschool Zweinstein, blijkt dat Zwarte Sirius, een volgeling van zijn vijand Voldemort, het op hem heeft gemunt.
Samen met zijn vrienden Ron en Hermelien gaat Harry de strijd aan met deze duistere figuur. Maar na verloop van tijd blijkt dat deze Zwarts er op uit was om de rat van Ron te pakken te krijgen. Dit blijkt geen echte rat te zijn, maar een oud klasgenoot van Sirius Zwarts en James Potter, de overleden vader van Harry. Deze klasgenoot was altijd erg jaloers op Sirius en James en heeft Harry’s ouders ook aan Voldemort verraden. Het blijkt dat Sirius onschuldig is en Harry en Hermelien slagen er zelfs in hem te redden voor “de zoen van de Dementor”. Als je die zoen krijgt heb je namelijk helemaal geen gevoel meer. Het enige wat je nog kan doen, is bestaan. Een bijzonder en fantasierijk deel, evenals de andere Harry Potter boeken, vol met spannende zwerkbal-wedstrijden, interessante vakken als dreuzelkunde en een echte weerwolf! Het eindigt open, want op deel drie volgt uiteraard deel vier.

Beoordeling llustraties: De illustraties passen bij het Harry-Potter gevoel dat ook in de films zit, fantasierijk en sprookjesachtig

Beoordeling Geschiktheid: Jong en oud houdt van Harry Potter.Je houdt er een beetje of heel veel van, maar op de een of andere onverklaarbare wijze houdt iedereen in elk geval van Harry Potter!

Eigen mening: En dat geldt dus ook voor mij. Ik ben geen fantasy -liefhebber, maar voor Harry Potter maak ik een uitzondering.

Geen opmerkingen:

Blogarchief