zondag 22 juni 2008

3. Van verdriet kun je grappige hoedjes vouwen

Titel: Van verdriet kun je grappige hoedjes vouwen

Schrijver: Ted van Lieshout. Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven. Hij kwam uit een gezin van twaalf kinderen. Als kleine jongen wilde hij schrijver, tekenaar of zanger worden.

Lezersniveau: 11+

Aantal bladzijden: 56

Korte inhoud:
In totaal zitten er dertig verschillende gedichten in het boek. Het zijn melancholische gedichten over verschillende onderwerpen die voor jongeren meer of minder herkenbaar zijn. Ik zou van ieder gedichtje iets kunnen vertellen, maar hoe vat je een gedicht samen? Daarom een korte omschrijving van hoe Ted van Lieshout de inhoud omschrijft: ‘Is het moeilijk om gedichten te lezen? Niet moeilijker dan van siroop limonade maken. In plaats van er naar smaak water bij te doen, leng je de woorden aan met je gedachten, gevoelens en belevenissen. Dat is het recept. Zo is elk gedicht de siroop voor je eigen, hoogstpersoonlijke verhaal. In dit boek staan er dertig, in even zoveels maken. En de tekeningen zijn de prik in de limonade.’

Beoordeling geschiktheid: Uitermate geschikt voor alles en iedereen vanaf 11 jaar
Beoordeling illustraties: Zonder tekeningen waren deze gedichten als limonade zonder prik.

Eigen mening: Ik ben niet zo'n fan van Ted van Lieshout, omdat zijn gedichten in veel gevallen wat vaag en tegelijkertijd somber kunnen lijken. En vaak snap ik ze ook niet, alhoewel dat natuurlijk ook niet altijd hoeft. Nou ja, het is toch wel een mooie verzameling en de gedichten zijn ook niet allemaal somber.

Geen opmerkingen:

Blogarchief