zondag 22 juni 2008

2. Kappen

Titel: Kappen

Schrijver: Carry Slee.
Carry Slee (Amsterdam, 1949) begon haar carrière als docent drama. Inmiddels schrijft ze boeken voor allerlei leeftijdsgroepen, sinds een aantal jaren ook voor volwassenen. Haar boeken gaan vaak over moeilijke onderwerpen als homoseksualiteit, pesten en scheiden. Ze ontving diverse prijzen voor haar werk en is erg populair onder jongeren.

Lezersniveau: 11+

Aantal bladzijden: 144

Korte inhoud:
Sander heeft het moeilijk: hij is verliefd op Indra en zijn vrienden blijken foute vrienden te zijn. Op een dag raakt Sander betrokken bij het pesten van een jongen in een rolstoel in het park. Hij doet net alsof hij er niets mee te maken heeft en Indra verzint zelfs een alibi voor hem. Ze gelooft dat hij er echt niets te zoeken had.
Helaas voor Sander komt de waarheid ook in dit verhaal boven tafel: als Sander weer betrokken is bij een vechtpartij op de brug en de politie erbij wil betrekken is hij te laat. Zijn “vriend” Emiel pakt zijn telefoon af en dreigt hem in elkaar te slaan. Sander vlucht naar Indra, die de ziekte van Pfeiffer heeft, maar als ze hoort dat Sander daadwerkelijk betrokken is bij de praktijken van Emiel, Maarten en Chris, laat ze hem niet binnen… Met alle gevolgen van dien: Sander wordt in elkaar geslagen door Emiel en belandt in het ziekenhuis. Ook daar chanteert Emiel hem.
Als je wilt weten of het ooit nog goed komt, of Sander in opstand tegen Emiel komt en of het nog wat wordt tussen Sander en Indra moet je maar snel beginnen met lezen.

Beoordeling geschiktheid: Vanaf 11 jaar moet dit kunnen. Simpele korte zinnen en duidelijke gesprekken. Niet te diepgaand en herkenbaar.

Eigen mening: Boeken over verliefdheid en zinloos geweld blijven boeien, maar dat ligt in dit geval ook aan de schrijver. Zinloos geweld is wel een beetje uitgekauwd. Hier niet, het is onvoorspelbaar en realistisch geschreven. De boodschap komt goed over, het verhaal zit vol spanning en afwisseling.

Geen opmerkingen:

Blogarchief