zondag 22 juni 2008

9. Bloeddroom

Titel: Bloeddroom

Schrijver: Andre Boesberg. Andre Boesberg schrijft graag over vroeger. Zijn verhalen hebben altijd iets mysterieus maar zijn wel spannend. Andre werd op 26 december 1949 geboren in
Den Bosch en studeerde Nederlands. Zes jaar lang gaf hij les aan een basisschool maar geeft nu Nederlands op een middelbare school. Hij heeft een zoon en twee dochters en is getrouwd. Naast schrijven is zijn grote hobby: voetballen.

Illustrator: Getty Images [omslag ]

Aantal bladzijden: 166

Lezersniveau: 12+

Korte inhoud:
Karin heeft terugkerende dromen en nachtmerries. Ze is dan met haar vriend Sven en ze varen naar een eiland, maar dan wordt hij ineens opgenomen in het ziekenhuis. Het eerste stuk is het boek verwarrend en is het verhaal onsamenhangend. Er zijn meerdere verhaallijnen die in elkaar gaan passen. Het eiland Scyll speelt als decor in het verhaal. De kleine gesloten gemeenschap woont bij de zee. Iedereen weet alles van elkaar, maar eigenlijk ook weer niet. Karin wil weten waarom zij zulke vreselijke dromen en nachtmerries heeft, waar koen zij vandaan ? Sven probeert haar te helpen bij deze zoektocht. Het verhaal bevat ook wijsheden, zoals Per deze verwoord.

Beoordeling illustraties:
Jonge vrouw vanaf de achterkant gefotogrfeerd met een mooie wolkenlucht op de achtergrond: het geeft een moderne uitstraling van het boek

Beoordeling geschiktheid:
Toch wel een moeilijk boek om in te komen, zeker voor de erg jeugdige lezer.
Mede door de meerdere verhaallijnen, mysteries en onduidelijkheden moet de lezer van goeden huize komen wil hij niet afhaken !

Eigen mening: In het begin zeer onsamenhangend en erg vaag, gedurende het boek zie je de verhaallijnen samenkomen. Echter je aandacht moet je er voortdurend bijhouden.

Geen opmerkingen:

Blogarchief